Vi skaber adfærd og driver forandring
Vi er konsulenter for et bredt felt af kunder, som alle arbejder indenfor feltet mad eller drikkevarer.
Vores løsninger starter altid med en grundig analyse. Hvad er det egentlige problem, og hvilken adfærd resulterer problemet i?
På baggrund af analysens resultater udvikler vi kreative løsninger, der sigter mod at skabe ønskede adfærdsændringer.
Ingen opgaver er ens. Men fælles for alt, hvad vi gør, er passion for mad og et ønske om at hjælpe vores kunder med at finde de løsninger, der driver adfærdsmæssige forandringer.
Eksempler på vores rådgivning
Konceptudvikling
– skab den bedste spiseoplevelse:
Vi rådgiver om udvikling af kantine- og restaurantkoncepter, hvor vi tager en 360 graders rundtur for at skabe den optimale spiseoplevelse. Koncepteudvikling omfatter anbefalinger til alt fra indretning over anretning til menu, kommunikation og træning af personale. Vi samarbejder med arkitekter, designere og andre relevante fagpersoner for at løfte indretningen til at skabe hensigtsmæssig adfærd og anvender neurogastronomi som rettesnor for menutilbud.
Sanity check
– gør dit tilbud mere attraktivt og appellerende
Vi gennemgår og analyserer kantiner, hoteller, restauranter, udsalgssteder, produkter etc. Analysen omfatter alt fra placering, kundeflow og skiltning over indretning og ambience til menu, servering og madens kvalitet. På baggrund af analysen udvikler vi anbefalinger til revisioner og ændringer med udgangspunkt i adfærdsdesign.
Produktudvikling
– skab nye produkter eller gør dine eksisterende bedre
Vi rådgiver om udvikling af fødevarer eller drikkevarer med udgangspunkt i viden om tendenser, adfærd og neurogastronomi. Udvikling af nye produkter eller justering af eksisterende sker altid med købs- og brugssituationer som grundlag, og vi konceptualiserer produkterne, så de lever op til en kombination af ovenstående krav.
Vores typiske forløb
1
Vi analyserer og definerer udfordringen og beskriver den adfærd, der er konsekvensen af problemet
2
Vi udvikler kreative løsninger, der kan omsættes til konkret adfærdsændring
3
Vi sætter mål for, hvordan adfærdsændringerne kan måles
4
Vi igangsætter de nye løsninger
5
Vi måler og justerer
Eksempel på en kundecase
1: Hvad er problemet?
Morgenmaden på hoteller er ofte den samme verden over: En bugnende buffet med et væld af brød, juice, æg, pålæg og drikkevarer. Den adfærdsmæssige konsekvens er, at gæsterne tager alt for meget, spiser mere end nødvendigt og tit levner masser af mad, som sammen med resterne på buffeten resulterer i et enormt madspild. Samtidig bliver morgenmaden oplevet som en lidt ligegyldig men nødvendig del af opholdet. På den måde fungerer mange morgenmadsrestauranter på hoteller verden over som udifferentierende og som kilder til stort ressourcespild.
2: Den kreative løsning, der skaber ændret adfærd:
Vi vælger at minimere udvalget på buffeten og i stedet skrue op for kvaliteten af det, der tilbydes. For eksempel erstatter vi store varmefade med røræg og svimlende mængder bacon med små, portionsanrettede glas med scramblet æg med et halv stykke kvalitetsbacon. Vi tilbyder hjemmelavede marmelader, kvalitetsost skåret i bite size og få men gode brødtilbud. Vi kommunikerer aktivt om vores valg og om kvaliteten og oprindelsen af tilbuddet på buffeten. Serveringsområdet indrettes med grønne planter og skovlyde i højttalere for at skabe en rolig atmosfære og stimulere sanserne. Kokke serverer varmt udvalg og fokuserer på at kommunikere med gæsterne i stedet for at fylde fade hele tiden.
3: Målsætning med adfærdsdesignet:
Målsætningen for ændringen af morgenmadsbuffeten er dels at øge kvalitetsoplevelsen af den morgenmad, gæsterne spiser på hotellet, dels at nedbringe den store mængde madspild, der opstår, når rester fra buffeten kasseres, og når gæsterne læsser for meget op på tallerkenen.
4: Igangsættelse af de nye løsninger
Implementeringen af det nye koncept omfatter en ombygning af restauranten og nyindretning af lokalet efter vores anvisninger. Serveringsområdet afgrænses og indrettes som et atrium, og borde og stole placeres, så gæsterne sidder med ryggen mod buffeten, hvilket skaber ro og minimerer lyst til at tage flere gange end nødvendigt. Personalet trænes til at arbejde med det nye koncept og ikke mindst kommunikere med gæsterne om maden, der serveres. Indkøb af råvarer rettes mod mere lokalt, økologisk og sæsonbetonet. Konceptet tilrettelægges som en af spydspidserne i hotellets kommunikation in – og eksternt.
5: Måling
Vi måler konceptets bæredygtighed på to parametre: Kundetilfredshed og nedbringelse af madspild.